Hoito-ohjeet

  1. Pese kätesi saippualla tai mukana helposti kulkevalla” käsidesillä” aina ennen tatuointiin koskemista koko hoitoprosessin ajan, joka normaalisti on noin 2-4 viikkoa.
  2. Poista suojakelmu 2-5 tunnin kuluttua ja pyyhi ylimääräinen voide pois. Pese tatuointi lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Painele kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä. Älä hankaa. Älä koskaan puhdista tatuointia desinfiointiaineella.
  3. Voitele tatuointia ohuelti Bepanthen- tai tatuoinnin hoitoon tarkoitetulla voiteella 3-5 kertaa päivässä noin 2 viikkoa, jonka jälkeen muutamia kertoja päivässä . Rasvaamisen tarkoitus on pitää iho joustavana ja vähentää ruven muodostumista. Älä laita liian paksuja kerroksia!
  4. Ensimmäiseksi yöksi voi tatuoinnin suojata tuorekelmulla jonka alle tulee laittaa reilu kerros voidetta. Tuore tatuointi saattaa tihkua verta, työntää väripigmenttiä ulos sekä hikoilla kudosnestettä. Tatuointi voi tarttua kiinni lakanoihin tai yövaatteisiin sekä altistua epäpuhtauksille tahrimisen lisäksi.
  5. Älä peitä tatuointia enää. Se paranee nopeammin saadessaan hengittää. Vältä tiukkoja vaatteita sekä niiden suoranaista hankausta. Poikkeuksena esim. työolosuhteet jossa altistuu likaantumiselle tai hankaukselle. Siinä tapauksessa suojaus tehdään reilulla rasvauksella sekä kelmulla.
  6. Pidä tatuointi puhtaana! Suihkussa käyminen ei paranemista haittaa, mutta turha liottaminen, sauna ja uiminen on kielletty 2 viikkoa tai niin kauan kun tatuoinnissa on rupea. Järvi- ja klooripitoinen vesi saattaa ärsyttää tatuointia ja saunan kosteassa lämmössä on tulehdusvaara.
  7. Paranemisen aikana tatuointia saattaa kuumottaa ja kirvellä varsinkin alussa. Muutaman päivän kuluttua siihen alkaa muodostua rupea jonka pitää antaa irrota itsestään! Aluksi rupi on huomaamaton; ohut, saman muotoinen ja värinen kuin tatuointi.
  8. Älä koskaan raavi paranevaa tatuointia vaikka se kutiaisikin! Ihon suojana olevan ruven liian aikainen irtoaminen sekä kynsien alla olevat bakteerit saattavat aiheuttaa tulehduksen ja pysyvän vaurion! Kutinaa voi helpottaa kevyellä taputtelulla.
  9. Älä altista tatuointia auringolle tai solariumille ainakaan kuukauteen. Parantuva iho on vielä ohut eikä suojaa tatuointia kunnolla. Siksi iho voi palaa herkästi ja uv-säteiden haalistava vaikutus pigmenteille on voimakas. Ensimmäisillä kerroilla auringossa suosittelemme käyttämään aurinkovoidetta jossa on korkea suojakerroin, sk 50!
  10. Jos sinulla tulee paranemisen suhteen kysyttävää, soita meille niin autamme kaikissa siihen liittyvissä kysymyksissä. Jos ihosi reagoi tatuointiin poikkeavasti tai tatuointi tulehtuu, mene näyttämään sitä lääkärille! Ota sen jälkeen meihin yhteyttä.

Comments are closed.